• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • WEDSTRIJDVERSLAG BEKERWEDSTRIJD

  1 sep 2019
  |
  • 0
 • Raptim MO19-1 - Nieuw Buinen MO19-1
  Vandaag was de dag waar duidelijk zou worden hoe onze nieuwe MO19-1 zich zou houden. Waar het elftal is samengesteld door meiden uit de MO15, MO17 en MO19 en dus best wel een gevarieerd gezelschap is.

  Trainer Johan maakte voor de wedstrijd duidelijk aan de toegestroomde pers dat het voor hem ook afwachten was, hoe de verhoudingen zouden liggen. Johan maakte wel de kanttekening dat hij er alle vertrouwen in heeft, na wat de meiden hadden laten zien in de eerste trainingsweek.

  Na een niet te pittige warming-up door het warme weer werd er om half drie gefloten voor het begin signaal en werd er de eerste 10 minuten afgetast door beide ploegen. Langzaam dwong Nieuw Buinen de verdediging van Raptim tot snellere keuzes wat resulteerde in een aantal kansen en corners waar niet veel uit kwam voor de Buunster dames. Tot ongeveer 22 minuten in de eerste helft waar Lianne Schuiling mooi langs haar tegenstandster glipte en de 16 meter in sneed, verrast door de actie, trok deze jongedame aan de noodrem met een penalty voor de Buunsters tot gevolg. De penalty werd genomen door Esmee Spelde en belande snoeihard in het dak van de goal.....0-1..! Raptim enigszins verdoofd door het hoog druk zetten van de oranjehemden kwam er niet meer uit en daardoor werd er naar hartelust aangevallen. In de 32e minuut werd Deborah Prevoost dan ook vrij gezet randje 16 en deze ruimte wist ze dan ook prima te benutten door een schot in de linker onderhoek.....0-2. Na een paar omzettingen door trainer Johan gingen de meiden door naar waar ze waren gebleven waardoor Deborah Prevoost de tweede van de dag op haar conto kon bijschrijven, weer bleef ze koel oog in oog met de keeper....0-3..!

  Rust

  De tweede helft begon voor de oranjehemden wat slapjes en Raptim had besloten iets fysieker te gaan spelen wat zowaar een aantal kansen opleverde voor de Blauw-Witten. Trainer Johan was dan ook niet tevreden en begon voor het eerst in de wedstrijd de dames weer scherp te zetten. Op het middenveld kregen de meiden weer de overhand met Amber, Esmee en Lianne, wat voor de voorwaartsen (Leanne, Deborah en Anique) weer betekende dat ze aan de bak moesten. Intussen had de verdediging onder de leiding van uitblinker en aanvoerster Jannieke Hofman alles onder controle en had Raptim alle hoop op een goed resultaat al opgegeven. Gelegenheidskeepster Vera Wubbels trapte de bal nog een keer hard en hoog naar voren en waar een ieder langs de kant zat te denken “denk om de stuit” ging de laatste dame van Raptim volledig onder de bal door, en zo’n buitenkansje laat Deborah haar niet ontnemen en prikte dan ook haar derde van de middag binnen.......0-4..! Bij Nieuw Buinen werd na de 0-4 de scherpte minder en de vermoeidheid groter.......er werden nog een paar mooie aanvallen opgezet maar helaas het vizier was niet meer scherp bij de dames en bleef het na 90 warme minuten 0-4..! De eerste overwinning van het seizoen is binnen en trainer Johan was tevreden maar zag genoeg aanknopingspunten om op verder te borduren de komende trainingen.

  Next stop: Gieten/Eext thuis..!

  Well done Girls..!