• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • Wasvoorschriften

  In onze sportkleding worden de meest hoogwaardige stoffen en opdrukken gebruikt wat leidt tot duurzaamheid en een perfecte uitstraling. Om deze uitstraling te behouden dient u de kleding zorgvuldig te behandelen.

  Wij hebben de belangrijkste voorschriften voor u op een rij gezet:

  - Na gebruik liefst dezelfde dag wassen. Transpiratiegeur hecht zich graag.

  - De sportkleding dient apart gewassen te worden. Bij voorkeur shirts, broekjes en kousen niet bij elkaar in de wasmachine doen. Kleding binnenste buiten keren. Sportbeha’s meewassen in een waszakje om de haaksluitingen te beschermen.

  - Wassen op 40 graden. Het kan, als het erg smerig is, op 60 graden gewassen worden. De kleding mag beslist NIET in de kookwas. (let goed op wasvoorschriften in de kleding).

  - Kousen mogen niet heter gewassen worden dan 30 graden. Ook mogen de kousen niet in de droger. Dit veroorzaakt verkleuring en verlies aan de rek in de stof.

  - Stop de wasmachine niet te vol. De wasmachine moet voldoende water door de stof kunnen mengen, zodat het wasresultaat optimaal is.

  - Gebruik een krachtig en goed vloeibaar wasmiddel. Waspoeder lost niet goed op bij een lage wastemperatuur.

  - Gebruik GEEN wasverzachter. Dit beschadigd de weefsels en vermindert de ademende/waterafstotende kwaliteit.

  - Bij gekleurde kleding raden wij u aan een “colorcatcher” te gebruiken bij de eerste wasbeurt. Op die manier lopen de kleuren niet door in de bedrukking.

   - Voorkom het aanraken van de bedrukking met harde voorwerpen. Hierdoor kan de bedrukking schade oplopen.

  - Sportkleding NIET in de droger drogen. Warmte beschadigd de elastische vezels. De kleding droogt zeer snel aan de waslijn of evt. op een hangertje. Voor een sneller droogresultaat kunt u de centrifugesnelheid van uw wasmachine eventueel hoger zetten.

  - Sportkleding hoeft niet te worden gestreken. Indien u dit wel wenst te doen, mag dit niet te heet worden gedaan. Té heet strijken leidt tot vlekken, omdat de bedrukking op de kleding gaat reageren boven de 40 graden.

  Tot slot enkele tips:

  Vlekken gaan er het beste uit als de kleding wordt voorbehandeld met een vlekkenverwijderaar (Shout of Vanisch) of groene zeep. Gebruik een borsteltje om hardnekkige vlekken te verwijderen. Laat de kleding, indien nodig, een nacht in de week staan. Bij hardnekkige transpiratiegeur: Papje van Biotexgroen of een beetje azijn 5 minuten laten inweken, daarna goed uitspoelen.