• Avondje Rinus

  29 aug 2019
  |
  • 0
 • Op 4 juni jl. zijn we van start gegaan met een interne trainerscursus, genaamd Avondje Rinus, welke in samenwerking met de KNVB is georganiseerd. 4 Juni stond in het teken van het opstarten van de cursus.

  Aangezien we de jeugd en dus ook de trainers graag op een hoger niveau willen brengen, denken daarmee een goede stap te zetten door te richten op de app Rinus welke door de KNVB is ontwikkeld. In deze app staat heel veel oefenstof voorgeprogrammeerd. Alleen dit voor elkaar hebben is 1 ding, daarnaast is het van belang dat de uitvoer goed is en dat wil de club bereiken middels deze cursus. Een groep van bijna 20 man, allemaal trainers uit de opleiding, was hierbij aanwezig en zag hoe de app Rinus werd doorgenomen om vervolgens het veld op te gaan om te kijken hoe je dit nou het beste in de praktijk kunt gaan uitvoeren. De avond werd gestart om 18:30 uur en eindigde zo rond de klok van 21:15 uur en in deze tijd is er veel geleerd.

  Op 18 juni kreeg deze cursus een vervolg doordat er werd gestart met de meerdaagse basiscursus van de KNVB welke ook gebaseerd is op de app Rinus. In deze meerdaagse cursus staat men niet alleen stil bij de app Rinus, maar zal er veel meer een basis worden gelegd hoe dit wordt toegepast in de praktijk. Ook hier waren weer zo´n 20 trainers bij aanwezig en deze trainers werd direct uitgelegd hoe je een training zo goed mogelijk kunt opbouwen, of beter gezegd, wat de basis is van een goede training bij de jeugd. Zoals gezegd is dit een 5 daagse cursus welke wordt hervat op 30 augustus.