• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • Update van onze HJO

  2 apr 2024
  |
  • 0
 • Op weg
  We zijn alweer aardig op weg om het seizoen 2023/2024 af te ronden. Voor een aantal teams is het de laatste fase (fase 3 voor MO15 t/m MO20 en voor JO13 t/m JO19. Fase 3 en 4 voor JO8 t/m JO12) van de competitie. Er worden goede en minder goede wedstrijden gespeeld, maar wij hopen dat aan de hand van de prestaties van het 1ste elftal de jeugd hierin meekan en uiteindelijk ook de nodige ‘stappen’ gaat maken. Talent is zeker aanwezig, maar zal dan steeds goed begeleidt moeten worden naar een volgende (team/elftal) stap.

  Beste kant
  Veel spelers en speelsters hebben zich weer van hun beste kant laten zien m.b.t. trainen en wedstrijden. Onderlinge hulp door spelers aan elkaar ‘uit te lenen’, zodat alle teams op hun aangegeven dag en tijdstip kunnen voetballen ging prima. Echter blijft het met JO17 moeilijk gaan, qua aantal spelers en daarbij helaas langdurige blessures.
  Ook veel ouders doen hun uiterste best om hulp te bieden in de vorm van wassen en rijden naar uitwedstrijden. Er gebeurt altijd veel in en rond een wedstrijd. Het is dan ook zaak om de vv Nieuw Buinen op de juiste wijze in het daglicht te zetten/houden, door altijd netjes en in gesprek te blijven met tegenpartijen, welke beslissingen scheidsrechters en grensrechters uiteindelijk ook nemen. Het blijkt altijd weer dat, op alle niveaus, het moeilijk blijft de juiste beslissing op het juiste moment te maken. Na de wedstrijd een hand geven, zodat je bij de volgende ontmoeting weer in gesprek komt over voetbal. Het gaat tenslotte om de jeugd. Indien de ambitie er is, begeleiden wij u graag, d.m.v. een interne cursus scheidsrechter of grensrechter.

  Wisselingen
  Er zijn in de loop van het seizoen wederom wat wisselingen van trainers en leiders geweest, maar het lukt steeds om toch weer ouders en voetballende leden (van het 1ste/2de en O19) zoveel mogelijk bij de vereniging te betrekken, om een functie (trainer, leider of grensrechter) te vervullen. Het ‘scheidsrechterskorps’ is ook uitgebreid met een aantal ‘jonkies’ uit bijvoorbeeld JO13 en MO15, wie inmiddels bij de kleinsten (O8 en O9) fluiten.

  Doel
  De doelstelling blijft ook dit seizoen, om volgens het beleidsplan te werken en zodoende de voetballers/sters, hun speelplezier te laten behouden en daar waar mogelijkheden zijn de speler en het team beter te maken. Dat laatste zit zeker in de lift, maar kan nog steeds een boost gebruiken. Wij blijven er daarom op aandringen dat trainers die nog niet in het bezit zijn van een diploma om jeugd/senioren te trainen, dit alsnog gaan doen. Dit kan vanuit de vereniging betaald worden, met daarbij wel een aantal afspraken vastgelegd met een handtekening van de cursist. Wij zijn inmiddels gestart met ‘sparren’ onderling, om zo bepaalde voetbalbedoelingen (speelwijze) uit te werken. Dit gaat in bijvoorbeeld in 3 x 15 minuten of 4 x10, al naar gelang de doelstelling gehaald wordt. Wij hopen zo spelers individueel, maar ook de linies (keeper, achterhoede en voorhoede) en het hele team naar een hoger niveau te ‘tillen’.

  Trainers
  Er zijn inmiddels een aantal met een cursus begonnen, maar het kan altijd meer. In september beginnen de volgende cursussen weer bij de KNVB. Het zijn kortlopende cursussen van 8 bijeenkomsten, maar zeer leerzaam, vooral als opstap naar meer. Als je er eenmaal aan begonnen bent, is het best ‘verslavend’ om een bepalende factor bij een elftal te kunnen zijn, samen met je leider en de grensrechter.

  Zaterdag 2
  Velen zal het inmiddels opgevallen zijn, dat zondagverenigingen in de regio ook een zaterdag 2 in het leven hebben geroepen. Bedoeling is om zo meer opties te hebben voor de voetballers die dan de keuze kunnen maken om op zaterdag of op zondag in de senioren te voetballen. Voor komend seizoen is dit ook bij de vv Nieuw Buinen gerealiseerd en kan de jeugd (als men de vereiste leeftijd heeft bereikt) de keuze dus maken.

  Kaboutervoetbal
  De mogelijkheid om als zeer jonge voetballer, als ‘kabouter’ te beginnen is reeds weer begonnen. De training voor deze hummels is iedere woensdagavond vanaf 17.30 uur en wordt begeleidt door Bas van der Weele. Op moment van schrijven waren bij de eerste training 5 kabouters en zal ook de komende tijd oplopen.

  Oproep
  Steeds weer komt er nieuwe aanwas van voetballers/sters en daarbij ‘nieuwe ouders’. Wij blijven daarom ook op zoek naar vrijwilligers die graag direct betrokken zijn in de vorm van jeugdtrainers en leiders. Ook scheidsrechters en grensrechters blijven van groot belang. Interne cursussen zijn mogelijk, maar zoals eerder aangegeven ook via de KNVB, om zo een diploma te halen.
  Ben je zelf niet sportief maar heb je wel gevoel voor horeca? Dan kan je als vrijwilliger meehelpen in de kantine in de weekenden en ben je op een leuke manier betrokken bij de vereniging.

  Sportieve groet,

  Martin Schuiling, Hoofd Jeugdopleiding