• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • Update 4 van onze HJO

  20 feb 2023
  |
  • 0
 • Halverwege
  Voor wat betreft het seizoen 2022/2023 zijn we voor een aantal teams reeds weer begonnen met de 3de en laatste fase met de uit- en thuiswedstrijden. Voor de meisjes is er in de categorieën MO13 t/m MO20 een eindtoernooi dat gespeeld wordt bij een nog te kiezen vereniging. In de categorieën O7 t/m O12 zijn er nog 2 fases te gaan met op 25 maart de 4de en laatste fase. Vanaf begin januari is de draad weer opgepakt met (zaal)trainingen en vriendschappelijke (zaal)wedstrijden. Door het grillige weer in Nederland is er hier en daar een training noodgedwongen uitgevallen, maar is er ook ondanks de kou en de regen door de liefhebbers gewoon getraind. Uiteindelijk bouw je toch weerstand op, want op de zaterdag moet je wel weer een wedstrijd spelen! In de 2de helft van de competitie zullen we hier en daar proberen spelers die er ‘klaar voor zijn’ met een hogere leeftijdscategorie mee te laten trainen en mee te laten spelen met wedstrijden, om hen zodoende aan elkaar en het niveau te laten wennen. Binnen een voetbalvereniging is dit erg belangrijk met betrekking tot ontwikkeling en onderlinge verstandhouding van jeugdspelers. Mooi vooruitzicht is het realiseren van JO13 volgend seizoen samengesteld uit spelers van JO12-1 en JO12-2. Met deze groep vindt binnenkort een vriendschappelijke wedstrijd plaats om te wennen aan 11 tegen 11 met de daarbij behorende spelregels.

  Aanwas
  Er is in de laatste weken opvallend veel aanwas bij de jongste jeugd van Nieuw Buinen. Zowel jongens als meisjes zijn in aantal in rap tempo toegenomen. Op het moment van schrijven staat een 2de O8 in ‘de steigers’. Mooie ontwikkeling dus en een uitdaging om daar begeleiding (ouders met of zonder voetbalachtergrond) bij te krijgen. Iets wat tot dusver steeds is gelukt, maar iedereen blijft welkom om leider, trainer of scheidsrechter/begeleider te gaan worden. Voor alle betrokkenen toch een mooie ontwikkeling om zo een mooie (voetbal)kennissenkring uit te bouwen. Het moet gezegd dat de nieuwbakken trainers het uitstekend doen, gezien de opkomst en het enthousiasme waarmee getraind wordt.

  Doorstroming jeugd
  Voortbordurend op het kopje Aanwas is het een geweldige ontwikkeling met betrekking tot doorstroming van de jeugd zowel bij de jongens als bij de meisjes. Waar het nu vooral gaat om te lenen van en aan elkaar om bepaalde jeugdelftallen ‘op de been’ te houden, zal dit straks leiden tot bezetting van alle categorieën met ruimere selecties, mits wij ze de juiste begeleiding bieden. Vooral gediplomeerde (jeugd)trainers zijn hierin nodig. Iets wat de vereniging jammer genoeg nog steeds ontbeert. Het ontbreekt vaak aan tijd om een cursus te gaan volgen helaas. Nog steeds blijven wij ook op zoek naar leiders. Memorerend aan het vorig verslag blijft het spannend bij JO17 en JO19. De spoeling is daar erg dun, maar door de enorme positieve inzet van de begeleiding aldaar, die de ‘troepen’ blijven motiveren en enthousiasmeren, moet het goedkomen. In potentie zit er in deze beide leeftijdscategorieën een flink aantal toekomstige 1ste elftalspelers. Regelmatig gaan er al spelers vanuit de jeugd mee met het 1ste en 2de elftal, wat ten goede komt aan hun ontwikkeling. Ook gaan er regelmatig spelers van O17 met O19 mee, die zich sneller/beter gaan ontwikkelen op gebied van duelkracht, sprintduels, loopacties en onderling coachen. De omschakeling van balbezit naar balbezit tegenpartij en andersom gaat sneller, wat de voetballer attenter en alerter maakt. Beide elftallen hebben talentvolle keepers, waarvan Nick Potze (O19) momenteel in het 1ste keept wegens een vervelende blessure van vaste 1ste elftalkeeper Marcel Waarsing. Finn Alberts (keeper van O17) neemt dan op de reservebank plaats en heeft al een keer aan het ‘grote werk’ mogen ruiken.

  Activiteitencommissie
  Inmiddels zijn er een aantal enthousiaste nieuwe vrijwilligers bereid gevonden om zitting te nemen in de activiteitencommissie. De activiteitencommissie op dit moment hard bezig om het één en ander voor de jeugd te organiseren (het FIFA event, een voetbalclinic van FC Groningen op 10 mei a.s. en een tentenkamp voor de teams t/m O15 in juli 2023). Houdt vooral onze site in de gaten. Sowieso goed om de site af en toe even in te bekijken voor nieuwtjes, wedstrijdverslagen, etc.

  Tot de volgende!

  Sportieve groet!


  Martin Schuiling
  HJO vv Nieuw Buinen