• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • Update 3 van onze HJO

  26 okt 2022
  |
  • 0
 • Aftrap seizoen 2022/2023
  Na een paar weken van training (voorbereiding) in augustus vond in het eerste weekend van september de aftrap plaats van een nieuw seizoen beker/competitievoetbal. Voor een goed overzicht hiervan verwijs ik u naar de speeldagenkalender KNVB Noord/Oost – Seizoen ‘22/’23. Voordat een seizoen begint gaat er veel overleg aan vooraf om een goede indeling van de 6/8/11-tallen te krijgen en in alle leeftijdscategorieën een team te kunnen inschrijven. vv Nieuw Buinen voorziet in bijna alle categorieën een team of elftal, behalve in JO13. Er is gekozen voor JO12-1 en JO12-2. Volgend seizoen is er wel weer een JO13. Met name de toestroom op het moment van mijn schrijven (12-10-2022) bij de beginnende voetballertjes gaat erg snel. Na de herfstvakantie wordt gestart met een JO8. Onze JO8 en JO9 bestaat uit een mix van jongens en meisjes. Een mooie ontwikkeling voor zowel de jongens- als de meisjesafdeling.

  Jongens
  De wens van velen, om een JO19 te kunnen inschrijven is gerealiseerd. In samenwerking met JO17, kunnen zij de competitie in. Tot nu toe verloopt dit naar wens. Door goede en nauwe samenwerking van de trainers en leiders van beide elftallen gaat dit naar behoren. In de voorbereiding is door een aantal spelers van JO19 meegetraind en meegevoetbald met het 1ste en het 2de elftal. Dit ter voorbereiding op wat uiteindelijk gaat komen; namelijk de overstap naar de senioren. Wellicht komen er dit seizoen al invalbeurten bij het 1ste en 2de voor deze spelers. Mooi zou zijn dat er, nadat er bij de jeugd een extra elftal is ingeschreven, dit op korte termijn ook bij de senioren gaat gebeuren, namelijk weer een derde senioren elftal. De eerste fase is afgerond en we gaan dus bij elkaar zitten om te evalueren. Dit doen wij overigens bij alle jeugdteams. Overleggen, evalueren en verbeteren daar waar nodig, behoren immers tot onze (jeugdbestuur, HJO, trainer en leiders) taken. Na elke fase volgt een hernieuwde indeling aan de hand van de stand op de ranglijst. De bovenste 4 teams komen in een sterkere poule en de onderste 4 in een meer passende poule, zodat er geen of minder abnormale uitslagen op papier komen.

  Meisjes
  Ook de meisjesafdeling gaat uitstekend. Ook hier zijn de 9- en 11tallen goed bezet. Inmiddels zijn ook hier nieuwe indelingen. Er zit een stevige ontwikkeling in het meisjesvoetbal bij vv Nieuw Buinen. MO13, een 9-tal, is ongeslagen 1ste geworden in de poule en zal in de volgende 2de fase dus meer weerstand ondervinden. Deze 2de fase loopt tot en met zaterdag 10 december, waarna weer een nieuwe indeling volgt. Ook MO15, MO17 en MO20 zijn hoog geëindigd. Deze elftallen zullen ook weer beter voetballende elftallen tegenover zich krijgen. Gezien de beleving en enthousiasme tijdens de training en wedstrijden van spelers en trainers, ligt hier wederom een uitdaging om goed voor de dag te komen op wedstrijddagen.

  Ontwikkeling spelers
  Bij de kleinsten zijn het vaak de ouders en stagiairs (spelers uit jeugd of senioren die voor school uren moeten maken bij een sportvereniging) die training geven en op zaterdag de wedstrijd begeleiden. Hier proberen wij op een verantwoorde wijze de juiste training te geven om er zo voor te zorgen dat er ook echt plezier aan het voetbal beleefd wordt. Verantwoord trainen betekent vooral rekening houden met de leeftijden. Waar O8 en O9 vooral spelenderwijs baas moeten worden over de bal, door veel dribbelspelletjes, begint vanaf O10 en O11 al meer het balgevoel te komen en kan hier wel al wat met aannemen en verwerken van de bal worden begonnen. Veel partijtjes op verschillende wijze spelen is een must, maar het blijft mooi om te zien op welke wijze de jongere spelers, vanaf O10, partijtjes met 2 kleine doeltjes spelen zonder al te veel bemoeienis van de trainer. Velen zullen zich dat nog herinneren uit hun jeugd op deze leeftijd. Lekker ongedwongen je talent ontwikkelen met je leeftijdsgenoten op een grasveldje in de buurt.
  Verder hopen wij door te evalueren met alle jeugdtrainers, verbetering aan te gaan brengen op de training en wedstrijd. Door de juiste sfeer en uitdaging in de training te leggen en 2x per week met elkaar te trainen, zal dit te realiseren zijn. Echter, waar spelers verstek laten gaan en waar de trainer met 6 spelers op het veld staat, is er weinig te verbeteren. In deze tijd, waarin jongeren hun zakgeld verdienen door te werken bij de supermarkt, McDonalds of elders, is het zaak om de uren goed te plannen, zodat er én 2x getraind én gewerkt én huiswerk voor school gemaakt kan worden. Plezier in voetbal begint op het trainingsveld in aanwezigheid van alle spelers. Daar ontstaan (vrienden)teams, die uiteindelijk gaan presteren naar hun mogelijkheden.

  Inloop HJO
  Op onze site (www.vvnieuwbuinen.nl) onder de Agenda staan de inloopuren vermeld voor de jongens en de meisjes. Hierover heeft ook iedere jeugdspeler c.q. de ouders/verzorgers van jeugdleden een email vanuit de club ontvangen. Ouders met vragen over training, wedstrijd of te voeren beleid zijn van harte welkom om met de HJO van gedachten te wisselen over alles wat (vooral) met voetbal te maken heeft. Ook voetballers(sters) zelf met vragen zijn van harte welkom. Tussendoor is het natuurlijk altijd mogelijk om vragen beantwoord te krijgen. Kom dus vooral langs op de daarvoor bestemde data!

  Carrouseltraining
  Ook de carrouseltraining is weer opgestart inmiddels. Het was weer genieten geblazen voor de spelers en trainers. De inzet was weer voorbeeldig en vooral vanaf het moment van punten kunnen scoren en uiteindelijk winnaar van een onderdeel worden, zie je het wedstrijdelement bovenkomen. De aangeboden oefenstof hier was vooral het aannemen en verwerken van de bal. Voor de trainers een gelegenheid om de techniek bij te schaven van de spelers. Het uiteindelijke doel om een punt te scoren door de bal in een, van verschillende grootte doel te schieten is een pass. Voor de speler is de actie een doelpunt maken en voor de trainer om te beoordelen of het standbeen goed staat en/of de speler goed achter de bal komt.

  2de Fase
  Zaterdag 29 oktober gaat de 2de fase voor de jeugd van start. Wij hopen natuurlijk op veel toeschouwers die onze jeugdspelers komen aanmoedigen. Wij blijven ook vragen naar vrijwilligers die voor de jeugd in actie willen komen door trainer, leider of scheidsrechter te worden. Vooral van de laatstgenoemde is zeer sterk behoefte aan. Heb je een voetbalkennis, meld je dan vooral aan. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet voortbestaan.

  Met sportgroet,

  Martin Schuiling
  HJO vv Nieuw Buinen