• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • Update 2 van onze HJO

  16 mei 2022
  |
  • 0
 • Wat zijn wij eigenlijk aan het doen?

  Een aantal weken terug stond ik bij een van de jongste teams te kijken en te genieten van hun beleving van hun favoriete sport, voetballen. Ze waren bezig met de warming up voor de wedstrijd. Door omstandigheden kwam een spelertje iets later en meldde dat netjes aan de trainer. Geen probleem verder en het spelertje gaf aan zijn jas nog even in de kleedkamer te gaan hangen. Even later komt het spelertje aangerend en terwijl hij zijn handen ten hemel hief, roept hij luidkeels vanuit het niets; “wat zijn wij eigenlijk aan het doen?” Het was even grappig als serieus, maar wel iets om over na te denken. Hoe kunnen wij dit het beste laten zien aan iedereen die bij vv Nieuw Buinen betrokken is, op wat voor manier dan ook. 

  De bedoeling is dat er in het nieuwe seizoen een kalender/agenda komt, dat voor iedereen inzichtelijk is, wat er georganiseerd wordt en voor wie. Dit betreft alle acties die wij gaan doen. Het gaat om overleg, carrouseltrainingen, analyseren, feestjes, activiteiten tijdens de winterstop, het jaarlijkse oranjefestival, 4 tegen 4 toernooi, organiseren van voetbalkampen voor de jeugd, etc. etc.

  Indeling

  Sinds enkele weken zijn we voor zowel de jongens als de meisjesafdeling begonnen met nadenken over de indeling van volgend seizoen. Dit nadenken bestaat uit overleg met trainers en in sommige gevallen ook met teams of spelers. Verschillende wensen en inzichten moeten uiteindelijk leiden tot ieders tevredenheid. Iets wat een utopie lijkt, maar wij denken toch dat het grotendeels gaat lukken. 

  Doorstroming

  Bij de jongens is het van groot belang dat er volgend seizoen een JO19 ingeschreven kan worden. Niet alleen is dat voor de doorstroming naar de senioren goed, maar ook in het belang van de spelers zelf, die nadrukkelijk de wens hebben uitgesproken, in hun eigen leeftijdscategorie te willen spelen en eventueel van daaruit, indien nodig of mogelijk met de senioren te trainen en/of te voetballen. Ook daarin hopen we een goede invulling aan de elftallen te kunnen geven.

  Kabouters

  Gaandeweg dit seizoen is ook het kaboutervoetbal weer opgestart. Er is een piek geweest in de opkomst van 13 kabouters. Dat is een mooie ontwikkeling. Enkele kabouters kunnen op korte termijn wellicht al meedoen met de avondtraining, om even te ‘ruiken’ aan een partijspel met pupillendoeltjes. Spelenderwijs proberen de kabouters baas te worden over de bal en dat is nog best moeilijk! Het levert altijd een mooi schouwspel op. Vader, moeder, opa en oma kunnen vanaf de kant alvast een beetje bekijken of er iets van voetbaltalent komt bovendrijven. 

  Cursus

  In de loop van het seizoen is aangegeven dat er weer cursussen door de KNVB worden georganiseerd. Vanaf 2 mei kan er weer ingeschreven worden. Vanuit onze vereniging zijn inmiddels 4 enthousiaste jeugdtrainers die de cursus pupillentrainer gaan volgen. Wij wensen de cursisten alvast succes en veel plezier. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het zeer de moeite waard is en je gaat ontdekken hoe de juiste training te geven en hoe om te gaan met de verschillende leeftijdsgroepen. 

  Je gaat jezelf ontwikkelen en je krijgt een ‘andere kijk’ op voetbal. Er is namelijk veel winst te behalen uit je training. Vooral het verbeteren van een door jou bedachte oefening is belangrijk. Immers een verkeerde aanname van de bal of het matige verwerken van diezelfde bal tijdens een pass- en trapoefening zal toch echt even opnieuw geoefend moeten worden. Dit doe je dan als trainer. Als coach leer je tijdens de wedstrijd niet alleen de bal te volgen, maar ook bijvoorbeeld je achterhoede gaan coachen/motiveren om aan te sluiten, na een ‘diepe bal’ op de spitsen.

  Combicoach

  In samenwerking met Actief Borger-Odoorn en de daaraan verbonden Combicoach worden er een drietal opeenvolgende voetbalmiddagen georganiseerd op sportpark Buunerdrome. Dit wordt bij de scholen bekendgemaakt door middel van een flyer. Het is voor de groepen 3 t/m 5 op woensdag 18 en 25 mei en op woensdag 1 juni van 14.30 uur tot 15.15 uur. Voor groep 6 t/m 8 op dezelfde datums van 15.15 uur t/m 16.00 uur. Het is toegankelijk voor iedereen en wij hopen op een mooie opkomst.

  Tot de volgende.

  Met sportieve groet,

   

  Martin Schuiling

  HJO vv Nieuw Buinen.