• TECHNISCHE STAF VV NIEUW BUINEN KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN.

12 jun 2020 Beheerder
  • Aan het begin van dit kalenderjaar kon voetbalvereniging Nieuw Buinen melden dat er in Loewi Piebes een nieuwe hoofdtrainer is gevonden. De oud-speler van BV Veendam was jarenlang vaste kracht bij het eerste elftal. Na zijn voetbal loopbaan is hij nog interim-trainer geweest van de selectie en heeft hij het tweede elftal onder zijn hoede gehad. Na enkele jaren elders als trainer gewerkt te hebben heeft hij de weg naar het ‘andere’ oranje teruggevonden en zal aankomend seizoen starten als hoofdtrainer en aan de slag gaan met een mix van jonge talenten en ervaren krachten.

Loewi zal nauw gaan samenwerken met Rene Alberts.

Rene, die zijn voetballoopbaan begonnen is bij de club, werd op 16-jarige aangetrokken door het toenmalige BV Veendam en later FC Groningen. Na deze periode is hij teruggekeerd op het oude nest en heeft meerdere jaren verdienstelijk in het eerste elftal gespeeld. Rene die binnen de club ook verschillende teams heeft getraind zal de assistent-trainer van de selectie zijn en zal ook als hoofd technische commissie fungeren bij de senioren.

Dit sterk trainersduo zal geflankeerd worden de 57-jarige Stef Wever.

Stef die ook de jeugdopleiding begonnen is bij de club en jarenlang een drijvende kracht geweest is van het eerste elftal heeft ook al diverse functies binnen de club bekleed. Zo had hij namelijk de voetbalschool onder zijn hoede, was hij bij diverse jeugdteams leider of trainer en zelfs pupillen scheidsrechter. Stef zal de rol van elftalleider op zich gaan nemen.

Ook heeft de club in Derk Piebes een ervaren keeperstrainer gevonden. De broer van Loewi en jarenlang lang vertrouwde sluitpost van het eerste elftal zal het team aankomend seizoen gaan versterken naast zijn functie als trainer van de meisjes onder de 17.

Albert Venema was het afgelopen seizoen de vaste assistent-scheidsrechter bij het eerste elftal. Dit combineerde hij met het fluiten van vele jeugdwedstrijden op de zaterdag. Ook dit jaar zal Albert weer de vaste assistent-scheidsrechter zijn.

"Ik ben uitermate content met mijn stafleden.We weten wat we van elkaar kunnen verwachten, dat komt natuurlijk, omdat we een gezamenlijk verleden hebben als voetballer, Rene bij Veendam/Nieuw Buinen, Stef als aanvoerder van Nieuw Buinen, Derk als keeper, maar ook niet te vergeten…..  John Venema, de huidige trainer van het tweede elftal  waar ik ook jaren mee gevoetbald heb.Hieruit bleek toen ook al, dat we het goed met elkaar konden vinden. Dat betaalde zich destijds al uit in mooie prestaties, die we samen konden delen met onze supporters, die nu ook nog binnen de club zijn. Ook is het zeker een pluspunt dat een ieder verschillende taken binnen club gehad heeft en daardoor de club én elkaar door en door kennen. We willen er dan ook met elkaar aan werken om het plezier binnen alle gelederen van de club terug te krijgen als weleer. Daarnaast ben ik ook blij met onze grensrechter Albert Venema, die ons hierin mee gaat helpen.Wij als staf hopen op de steun vanuit de club (bestuur, sponsoren, supporters, alle leden en niet te vergeten alle vrijwilligers) om de club weer in de juiste richting te krijgen, waar iedereen weer met een fijn gevoel naar toe gaat". Aldus Loewi Piebes.

Met deze samenstelling van de technische staf heeft de club veel kennis en ervaring in huis en kan het haar ambitie om meer jeugdtalenten door te laten stromen naar de selectie een vervolg geven en de toekomst waarborgen.

Wel is de club nog zoekende naar een verzorger die dit team wil komen versterken.