• Slijtageslag op sportpark Buunerdrome

12 mrt 2020 Beheerder
  • Geschreven door Paul Abrahams (Kanaalstreek)
    NIEUW-BUINEN In de strijd tegen degradatie heeft Nieuw-Buinen zondag een belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis werd buurman Sportclub Stadskanaal met 1-0 verslagen. Het was de derde zege op rij.

Gezien het aantal kansen een verdiende overwinning. De oranjehemden kregen met name in de slotfase van de tweede helft een flink aantal mogelijkheden om de streekderby definitief in het slot te gooien. Gescoord werd er niet, daardoor bleef het spannend tot de laatste seconde.

Voor rust viel er - mede door de harde wind - bar weinig te genieten voor het publiek. Veel strijd, veel balverlies en nauwelijks kansen. Mark Schreuder en Nick Berends van Nieuw-Buinen mikten de bal rakelings naast de paal en op slag van rust werd een doelpunt van Jeffrey Bakker van Stadskanaal wegens buitenspel afgekeurd. Dat was het wel zo'n beetje.

In de 55ste minuut kwam Nieuw-Buinen op voorsprong. Een voorzet van Thijs Hateboer werd door Denny Feiken prachtig afgerond. De goal kwam min of meer uit de lucht vallen, maar het doelpunt was er eentje om in te lijsten.

In de slotfase van de derby probeerde Stadskanaal uit alle macht de gelijkmaker te forceren. De formatie van Rick Slor had wel een veldoverwicht, maar de defensie van de thuisploeg gaf geen krimp.

Bovendien waren de counters van Nieuw-Buinen levensgevaarlijk. Denny Feiken kopte over de lat en een doelpunt van Mark Schreuder werd wegens buitenspel afgekeurd. Schreuder kreeg vervolgens twee uitgelezen mogelijkheden om de drie punten vroegtijdig veilig te stellen, maar telkens was doelman Royce Geerlings een sta in de weg.

De beste kans voor Stadskanaal om nog een punt uit het vuur te slepen was voor Lorenzo Ricardo Kapel. De invaller prikte de bal van dichtbij tot opluchting van de aanhang van Nieuw-Buinen rakelings naast de paal.

De teller bleef vanmiddag voor Mark Schreuder op nul staan, want ook de laatste kans van de wedstrijd werd niet verzilverd. Hij passeerde doelman Geerlings, maar voordat hij de bal in het verlaten doel kon schuiven, wist Thom Bos met een uiterste krachtsinspanning de tweede tegentreffer te voorkomen.