• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • MO13-1 NEEMT DE PUNTEN MEE NAAR HUIS

  23 sep 2019
  |
  • 0
 • Afgelopen zaterdag moest Nieuw Buinen MO13-1 voor de eerste competitiewedstrijd uit naar ACV MO13-1 in Assen.

  Na verzameld te hebben bij de Buunerdrome vertrokken we om 07.45 uur richting Assen. Na aankomst werd er een fanatieke warm-up gedaan door de meiden. ACV was namelijk al twee keer verslagen in de beker en deze derde keer wilden de meiden ook graag met 3 punten van het veld stappen.
  Klokslag 9 uur floot de scheids voor het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en in de dertiende minuut werd er een penalty gegeven in het voordeel van de oranjehemden. Hilde Kuipers wist hier wel raad mee en schoot de bal snoeihard raak in de rechter benedenhoek 0-1!
  Vijf minuten later was het weer raak, dit keer door Femke Kuipers met een bekeken schot in de linkerhoek 0-2. Daarna was het hek van de dam en met een goede counter maakte Merel Diemer de 0-3.

  ........rust.....

  Na een beker thee in de rust was het Nieuw Buinen in de tweede helft die wat verslapte en al gauw was het ACV die twee keer scoorde 2-3.
  Na een goede opbouw vanuit de achterlinie was het Lieke Stavast die dit buitenkansje wel wilde benutten en maakte er 2-4 van..
  De wedstrijd werd keurig uitgespeeld door de meiden en Zoë Goos maakte nog even het vijfde doelpunt door alert te zijn voor het doel van ACV wat tevens de eindstand was van deze leuke pot voetbal.
  Een terechte overwinning en 3 punten in de voetbaltas gingen we weer richting Nieuw Buinen.
  Aanstaande zaterdag spelen de meiden thuis om 11.00 uur tegen SVO BDE. Kom dus even de meiden aanmoedigen vinden ze vast leuk!
  Tot zaterdag!
  Richard Woortman