• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • Minister Wiebes: vv Nieuw Buinen mag op reservestrook elektriciteitsnet

  9 okt 2019
  |
  • 0
 • (foto: Pixabay)
  (bron: RTV Drenthe)                                                                                                                                             (foto: Pixabay)
   
  Er is een oplossing voor het zonnepark van VV Nieuw Buinen. De voetbalclub wil 250 zonnepanelen plaatsen. Maar voor de energie is geen ruimte op het stroomnetwerk. Of misschien toch wel.
  Minister Wiebes heeft op aandringen van de Tweede Kamer gezocht naar een oplossing. Er is nu een ontheffing aangevraagd om gebruik te maken van de reservecapaciteit van het netwerk.

  'Als ontheffing wordt verleend, kunnen zowel grote als kleine projecten profiteren van de extra capaciteit die daardoor beschikbaar komt', schrijft Wiebes aan de Kamer. De minister verwacht dat begin 2020 extra ruimte op het net beschikbaar is. 

  Wiebes over VV Nieuw Buinen
  Wiebes gaat in zijn brief aan de Kamer expliciet in op de situatie van VV Nieuw Buinen. Volgens hem kan de voetbalclub extra capaciteit krijgen door de reservestrook van de hoogspanningslijn in te zetten. Daarvoor moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ontheffing verlenen. 

  'Hiermee komt er 500 MW aan extra capaciteit vrij in de regio's rondom Stadskanaal en Emmen', schrijft Wiebes. 'Deze extra capaciteit wordt verdeeld over de stations in het genoemde gebied, waaronder de stations Stadskanaal en Musselkanaal. Hierdoor kan Enexis extra initiatieven met duurzame opwek aansluiten.' 

  Volgens de minister is er dan voldoende ruimte om de zonnepanelen van Nieuw Buinen aan te sluiten.