• Hoofdsponsor Subsponsor Subsponsor
 • JO17-1 door in de beker!

  18 okt 2021
  |
  • 0
 • JO17-1 door in de beker! Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: het vervolg van het bekeravontuur van onze JO17-1. Na een makkelijke poulefase waarbij we alleen 4e klasse teams tegenkwamen (en waardoor we ook van de 3e klasse na de 2e klasse waren gezet) kwam zaterdag de eerste echte test van het seizoen voor de jongens. Het was een wedstrijd tegen S.V Oosterwolde die uitkomen in de 1e klasse.

  De wedstrijd begon zwak aan de kant van Nieuw Buinen waarbij een afgekeurde goal door buitenspel van de bezoekers eigenlijk het enige wapenfeit was in de eerste 15 minuten. Na die afgekeurde goal begon ook Nieuw Buinen beter in de wedstrijd te komen en zo werd het toch een hele leuke eerste helft voor de toeschouwers met een spel dat op en neer. De verdediging aan beide kanten stond goed en hierdoor waren er weinig grote kansen die tot een doelpunt konden leiden.

  In de 2e helft werd het spel van de 1e helft doorgezet van beide kanten wat kleine kansen tot gevolg had.
  Tot 20 minuten voor tijd als een in de ogen van vele thuissupporters een onterechte penalty wordt gegeven aan Oosterwolde. Deze wordt benut en sta je 20 minuten voor tijd tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Door een paar wisselingen in de opstelling van Nieuw Buinen konden ze toch druk krijgen op de verdediging van Oosterwolde. En waar je 5 minuten voor tijd uit een counter van Oosterwolde nog goed weg komt dat het geen 0-2 wordt was het Tim van der Laan die 1 minuut voor tijd het net weet te vinden dus de 1-1 op het scorebord zet.

  De wedstrijd eindigt 1-1 en er moet een winnaar komen dus moet deze beslist worden door penalty's. Deze worden beter genomen door de thuisploeg waardoor onze mannen in de oranje shirts nog een ronde verder bekeren en nog steeds ongeslagen zijn dit seizoen. #wittebroekenoranjetrui @vvnieuwbuinen1918