• Jeugdtrainers behalen certificaat trainerscursus

28 nov 2019 Beheerder
  • Voetbalvereniging Nieuw-Buinen hamert op een goede ontwikkeling van de eigen jeugd en bood in het kader daarvan de basismodule trainerscursus van de KNVB bij de club aan. Om trainers houvast te bieden bij het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden besloot men in samenwerking met de KNVB hiervoor een cursus te realiseren.

In zes bijeenkomsten zijn alle basiskenmerken van een voetbaltrainer besproken. Op dinsdag 19 november jl. vond de laatste plaats en kregen alle achttien trainers een certificaat. Het opzetten van trainingen, het gaande houden ervan, het bespreken van doelstellingen en het coachen van wedstrijden kwamen tijdens de cursus aan bod.

Het is de bedoeling dat er nog meer cursussen volgen. “De club wil dit zeker gaan voortzetten middels het welbekende 'train de trainer'. Dit zal de komende periode verder worden ontwikkeld. Onze trainers hebben zo een goede opstap naar een eventuele vervolgcursus”, aldus Kevin Koerts, hoofd opleidingen van voetbalvereniging Nieuw-Buinen. (Week in Week uit / Gerry Grave)