• Jeugdmixtoernooi

17 nov 2020
  • Afgelopen zaterdag was er na lange tijd weer voetbalplezier op sportpark De Buunerdrome. Omdat de jeugd onder 19 jaar niet in competitieverband mag voetballen werd er een onderling mixtoernooi georganiseerd voor alle leeftijdscategorieën.

De eerste categorie (t/m O11) waren om 9.30 uur aanwezig voor de uitleg en teamindeling. Dat kon zijn bijvoorbeeld Barcelona, Ajax, Arsenal, Feyenoord, FC Groningen of toch gewoon vv Nieuw Buinen.
    De aftrap van het toernooi was om 10.00 uur met 10 teams dat elk 9 wedstrijdjes 5 x 5 speelde. Er streden 53 kinderen mee om de eerste plaats die opgeëist werd door Ajax bestaande uit Ruben, Rutger, Teijn, Wesley en Benthe. Top gedaan!

Het weer zat wat tegen met regen maar toch lieten de spelers zich van hun beste kant zien en werd er zichtbaar gestreden. Na afloop van elke categorie was er tijd om wat te drinken en een versnapering te nuttigen.

Om 12.00 uur was het de beurt aan de jeugd O13 en O15. Ook hier werd er door 41 spelers in 10 teams flink gestreden in de samenstelling 4 x 4. De winst in deze categorie ging naar vv Nieuw Buinen bestaande uit Merel, Tijn, Finn en Zoë. Gefeliciteerd!

Als laatste categorie om 14.00 uur was het de beurt aan O17 en O19. In totaal streden hier 48 junioren om de eer in 9 teams die ook 5 x 5 speelden. Zij hadden als extra onderdeel het latje trappen om extra punten te kunnen behalen. Dat een latje raken nog niet zo gemakkelijk is bleek wel aan de vele ballen die achter of over gingen. De winnaars van deze categorie was wederom vv Nieuw Buinen maar nu bestaande uit de spelers Mike, Nick, Jannieke, Lisanne en Danaï.

Alle deelnemers hebben zichtbaar genoten van het samen gemixt voetballen, er werd samen gestreden om de winst. We hebben de hele dag een hoop vrolijke en blije gezichten gezien.

Het was dus een prima geslaagd toernooi wat zeker voor herhaling vatbaar is.

De foto’s zijn gemaakt door Harold Woortman en te bekijken door HIER te klikken. Via deze weg willen wij ook alle vrijwilligers bedanken die hier aan mee hebben geholpen!