• Happy New Year

5 jan 2022
  • Namens het gehele bestuur wens ik iedereen een voorspoedig, gezond en sportief 2022 toe.

Helaas kan de nieuwjaarsreceptie ook dit jaar niet doorgaan want opnieuw hebben wij te maken met coronamaatregelen.

Toch wil ik even kort terugblikken op 2021.

Bij de start van het huidige seizoen kon er slechts korte tijd zonder maatregelen gesport worden op Sportpark Buunerdrome met ouders en supporters langs de lijn. Eind november ging alles opnieuw grotendeels op slot ging en waren wij weer terug bij af. De huidige lockdown loopt nog tot 14 januari en het is maar de vraag wanneer het slot er weer vanaf gaat zodat er weer zoals vanouds gevoetbald kan worden.

Als vereniging zijn wij niet ongeschonden uit het vorige seizoen gekomen, ik denk dat dit iedereen wel duidelijk is. Diverse spelers hebben de club verlaten of zijn gestopt, bij zowel de senioren als de jeugd. Dit heeft ook gevolgen voor de resultaten en stand op de ranglijst want zowel het 1e elftal als het 2e bezet de laatste plaats. De competitie is bijna op de helft en de hoop is dat de strijdbijl weer opgepakt gaat worden om onze doelstelling van handhaving te bewerkstelligen wanneer er na de winterstop weer gespeeld mag worden.

Binnen de jeugdafdeling moesten er ook soms lastige keuzes over de indelingen gemaakt worden en met de aanstelling van Martin Schuiling als Hoofd Jeugdopleiding (HJO) denken wij dat er verdere stappen gezet kunnen worden met een verbetering in structuur en opbouw en dat dit op termijn zijn vruchten zal gaan afwerpen.

Op het technische vlak gaan wij op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer want aan het eind van het seizoen scheiden, na een dienstverband van twee seizoenen, de wegen van Loewi Piebes en vv Nieuw Buinen. Wij bedanken Loewi voor zijn inzet en toewijding en wensen hem veel succes met het vinden van een nieuwe club. Op het ogenblik is het nog niet duidelijk wie de nieuwe hoofdtrainer gaat worden en hopelijk kunnen wij daar binnenkort meer over melden.

Van de traditionele activiteiten en acties werd vanwege corona veel afgelast op een enkele bingoavond na. Gelukkig kunnen wij als club wel terugkijken op een succesvolle Grote Clubactie en Kniepertjesactie. Wat de toekomst brengt en wat er nog wel georganiseerd mag worden het komende jaar zullen we moeten afwachten.

Rondom verschillende sponsorovereenkomsten, die aan het einde van het seizoen aflopen, zijn positieve ontwikkelingen gaande en wij hopen dit ook op korte termijn te kunnen afronden. Trots en dankbaar zijn wij op onze sponsoren groot en klein die, ondanks de ook voor hun moeilijke coronaperiode, de vereniging financieel zijn blijven ondersteunen. Daarnaast heeft een nieuwe commissie de Club van 50 nieuw leven ingeblazen om de vereniging te ondersteunen. Wilt u hier ook aan meedoen kijk dan hier op onze website.

Wij hopen dat het de vereniging voorspoedig vergaat en dat het nog resterende seizoen goed afgesloten kan worden. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij o.a. meer vrijwilligers van jong tot oud nodig want vele handen maken nog steeds licht werk. Niemand is groter dan de club en samen kunnen wij veel bereiken. Kun jij en wil je ook je steentje bijdragen neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Greta Deuring via vrijwilligers@vvnieuwbuinen.nl en vraag naar de mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken.

Voor nu wens ik iedereen een fantastisch nieuw jaar toe en hopelijk kunnen wij elkaar weer gauw treffen langs de lijn op onze mooie sportaccommodatie!

Met sportieve groet,

Siert van der Laan