• Beilen doorstaat offensief Nieuw Buinen

  21 sep 2020
  |
  • 0
 • Nieuw Buinen was in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar kon dit niet in de score uitdrukken. De vrije trappen van Roy Feiken bleken een gevaarlijk wapen. Doelman Remco Vos moest een paar keer zijn kwaliteiten tonen. Vos was ook attent op inzetten van Eddie Schoenmaker, terwijl een inzet van Nick Berens rakelings naast ging. De laatste kans voor de bezoekers in het eerste half uur was voor Robert Tieks, maar zijn kopbal leverde geen treffer op.

  Amper verdiend
  Na een half uur kreeg Beilen zijn eerste kans en meteen was het raak. Uit een hoekschop toornde Ronald Smit boven iedereen uit en hij kopte de 1-0 tegen de touwen. Amper verdiend op dat moment, maar geen Beilenaar die daar mee zat. Nieuw Buinen was het op dat moment kwijt en wist tot de thee amper nog kansen te creëren. Rick-Jan de Vries was dichtbij een goal, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

  Onbaatzuchtig
  Beilen kwam nu duidelijk scherper uit de kleedkamer en zag Owen van der Werff al vrij snel in kansrijke positie komen, maar de laatste pass was onzuiver. Anders dan in de eerste helft had Beilen weinig te duchten van Nieuw Buinen. Een ingreep van Ronald Smit leidde de tweede treffer in. Onbaatzuchtig werd Owen van der Werff de kans geboden de wedstrijd in het slot te gooien: 2-0. Nieuw Buinen kwam in het restant niet verder dan enkele speldenprikjes, waardoor Beilen de overwinning niet meer in gevaar zag komen.
  (bron: FC Kanaalstreek)